I. schůze KHSA ve Zlíně

První setkání členů a příznivců KHSA proběhlo 24. února ve Zlíně v prostorách Muzea Aloise Samohýla. Přítomným hostům, mezi kterými nechyběli zástupci rally i okruhového závodění, byl představen koncept a mise KHSA. V rámci prezentace byl poprvé prezentován unikátní klubový pohár KHSA Trophy.

Mile překvapila účast. Nejdelší cestu vážil pan Stanislav Hajdůšek.  Majitel nádherného originálu Tatra T2-603 B5, který s velkým ohlasem prezentoval také na prestižním Goodwood Revivalu 2012, dorazil z Prahy ( článek o Stansilavu Hajdůškovi starším a Tatře najdete ZDE ).

Soutěžáky zastupovali Martin Sopúch (MS Autoteam - Ford Escort RS 1800) a Martin Hrachovec (Škoda 130 RS a Lada VAZ 2105 VFTS). Další "béčkovou" ladu vodí na rallyových tratích Lumír Vyorálek.  V neposlední řadě stojí za zmínku účast Bronislava Tatýrka, v jehož dílně se dokončuje stavba repliky legendárního Audi Quattro A2.

Na okruzích při závodech historiků budou KHSA zastupovat střídavě Marek a Zdeněk Frantovi (Jaguar XJS). Na loňské vítězství v Monze (článek ZDE) v rámci prestižní rakouské série Histocup bude chtít navázat David Bečvář. Spoluzakladatel klubu pro tuto příležitost staví speciál Jaguar XJS. Okruhové vytrvalostní závody měly zástupce v osobě Pavla Filky (VW Golf).

Kromě již zmíněných prezentací klubu a trofeje došlo na předání klubových karet novým členům. Závěr schůze obstaral slavnostní akt, při kterém bylo uděleno čestné klubové členství Ladislavu Samohýlovi.

Ve stylových prostorách Muzea Aloise Samohýla proběhl závěrečná tečka, kterou byla prohlídka vystavených exponátů s jedinečným výkladem, dnes již člena KHSA, Ladislava Samohýla.

Foto z akce si můžete prohlédnout na Facebooku KHSA

Chci se stát členem

* Povinné údaje, které je nutné vyplnit.

Napište nám

KHSA - Klub Historických Sportovních Automobilů

Na Příkopě 797
75501 Vsetín
IČ: 018 79 006