LEGENDY 2014 - Motoristická slavnost

Ve dnech 14. - 15. června 2014 proběhla v areálu léčebny v Praze - Bohnicích motoristická slavnost LEGENDY.

Za ideálního počasí našly do bohnického areálu cestu tisíce motoristických nadšenců. Dvoudenní akce, první a svým pojetím jediná v České republice, potěšila příznivce současných vozů, historických speciálů i motocyklů. Při účasti téměř 650 vystavených exponátů přeci jeden chyběl, Praga V3S, před jejímž nastartovaným motorem by sklidil zaslouženou pochvalu realizační tým LEGEND v čele s Luborem Kosem (KHSA 0022).

Rok příprav přinesl své ovoce, čehož důkazem byla téměř dvacetitisícová návštěvnost. Soudě podle dosavadních ohlasů vyšla akce na výbornou a stala se pevným základem pro další pokračování. „Druhý ročník bude!“ , prohlásil v závěru Lubor Kos a případným pochybám učinil přítrž billboardem, kterým odvážně vyslal do světa termín druhého ročníku 13. – 14. 6. 2015.

Členové KHSA na LEGENDÁCH 

Jeden z hlavních partnerů LEGEND Jiří Jirovec (KHSA 0020) prezentoval v Bohnicích pod hlavičkou společnosti INVELT více než 30 exponátů. Současnou produkci Alpina , BMW a MINI přeci jen lehce zastínila sbírka historických sportovních vozů v čele s originály DTM Alfa Romeo 155 V6 TI (ex. Alessandro Nannini), BMW M3 E30 DTM (ex. Steve Soper), či Mercedes Benz 190E z homologační série. U INVELTu nechyběly ani historické rallyové speciály. Za zmínku stojí především Opel Manta 400 (ex. Jimmy McRae) a BMW M3 E30 (ex. Marc Duez - profil Marca Dueze na RALLYLIFE.cz).

O světovou premiéru se postaral Ladislav Samohýl (KHSA 0010), který u příležitosti konání LEGEND urychlil dokončení renovace unikátní Alfy Romeo 8C Monza 2300 (Závodní historie Alfy Romeo - článek na RALLYLIFE.cz) a po boku Bugatti 35B představil divákům v Praze.

Ještě s prachem z australských rychlostních zkoušek na karoserii přivezl do Bohnic svůj Datsun 240 Z Ondřej Coufal (KHSA 0023). Legendární maratón Sydney – London 2014 dokončil Ondřej společně se spolujezdeckou legendou Jiřím Kotkem před měsícem (více v reportáži Sydney - London Marathon 2014 na RALLYLIFE.cz).

Pátým do party KHSA byl Stanislav Hajdušek (KHSA 0006). Po ukončení hokejové kariéry ve Spartě Praha zrenovoval Stanislav společně se sourozenci Zdeňkem a Jaromírem oranžovou Tatru T2-603 B5 se startovním číslem 5 z roku 1967, na které jeho otec let jel Marathon de La Route (článek na RALLYLIFE.cz). Vůz, který Stanislav představil před dvěma lety v Goodwoodu, nemohl pochopitelně chybět ani na prvním ročníku LEGEND.

Z partnerů KHSA se v Bohnicích prezentovala mimo jiné společnost A-Shift, která představila oleje Millers Oils a špičkové chladící kapaliny EVANS.

„Akce byla super. Nejen co se týká vystavených aut, ale potkali jsme se s řadou našich zákazníků. Překvapivě dobrá byla také odezva návštěvníků na naše produkty,“ zhodnotil první ročník Petr Vejvoda ze společnosti A-Shift.

Zvláštní uznání patří magazínu FASTER, mediálnímu partnerovi KHSA, který po celou dobu konání akce poskytoval v režii Jakuba Rejlka špičkový mediální servis.

KHSA Trophy

Slavnost LEGENDY byla také příležitostí pro účastníky klubové KHSA Trophy vylepšit si bodové skóre. Akce zařazená v kalendáři mezi podniky KHSA vynesla Jiřímu Jirovcovi a Ondřeji Coufalovi celkem 200 bodů do průběžné klasifikace. Aktuální tabulka KHSA Trophy bude zveřejněna do konce června na klubových stránkách.

„ KHSA Trophy – klubový pohár jehož hlavním kritériem není honba za rekordy a boj s časomírou, nýbrž aktivita členů měřená odjetými ostrými kilometry a účastí na klubových akcích.“

Princip KHSA

Historické sportovní automobily

Pojem "historický sportovní automobil" (HSA) pokrývá v KHSA široké spektrum vozidel, přičemž jediným závazným limitem je omezení rokem výroby 1990. Hlavní skupinu vozidel definuje  "PŘÍLOHA K 2013 Mezinárodních sportovních řádů - Technické předpisy pro vozy účastnící se mezinárodních podniků...
+

Logotyp KHSA

Klubová značka staví na kombinaci symbolů typických pro historické sportovní automobily. Je tvořena  stylizací závodního tříramenného volantu a šachovnice. Ve své podstatě nepřináší nic nového, svou kvalitu však získává srozumitelností a grafickou čistotou. Česká republika se kromě tradice...
+

Motto: Race Fair Live Free

Každá vášeň má svá pravidla. I ta motoristická. Na počátku je sen. Sen malého kluka o velkých závodech. Později přichází sběratelský zápal. Albumy, police plné zmenšenin závodních vozů, sešity s nalepenými obrázky vystřiženými z motoristických časopisů. S první výplatou přichází myšlenka na...
+

Výhody členství v KHSA

Stát se členem KHSA je snadné. V rámci ročního členství v hodnotě 20 Eur získáte řadu benefitů a profesionální servis. To pravé motoristické dobrodružství však nabízí účast v klubové KHSA Trophy. Neváhejte se na nás obrátit s jakýmkoli dotazem.  Rádi Vám poskytneme podrobné informace a...
+

Chci se stát členem

* Povinné údaje, které je nutné vyplnit.

Napište nám

KHSA - Klub Historických Sportovních Automobilů

Na Příkopě 797
75501 Vsetín
IČ: 018 79 006