OKRUHY: Jaguar týmu DBRC v novém designu

Vstříc nové sezoně vyrazil jeden ze zakladatelů klubu KHSA a vítěz loňské klubové Trophy David Bečvář  (článek z vyhlášení) . Stejně jako v minulém roce změří síly se soupeři v mezinárodní okruhové sérii Histocup Austria. Kromě řady technických vylepšení na voze Jaguar XJS představil brněnský pilot nový týmový design, jehož nejviditelnějším výstupem je vzhled závodního speciálu.

Jeho autorem je studio INUA. Původně byl určen pro speciál Jaguar XJS s karbonovou karosérií. Vlivem okolností však z nasazení "karbona" sešlo a původní návrh našel uplatnění na "plechovém" speciálu s pracovním názvem EVO2.

"Projekty tohoto typu je vždy radost realizovat. Záměr Davida Bečváře, vyjít z ranného a ne příliš známého designu TWR Toma Walkinshawa, jsme se snažili maximálně respektovat. V detailech a především v barevné kombinaci jsme však přišli s úpravami, které odpovídají "retro" provedení současného vozu," přiblížil původ designu autor Roman Fluxa z INUA.

Na zahajovacím podniku na RedBull Ringu (16. - 20. 4. 2015, Spielberg, AT) již mohli diváci sledovat bílou "kočku" v celé kráse. Českému publiku se jaguar týmu DBRC představil o měsíc později v Brně v rámci druhého podniku Histocupu.

Autor: KHSA - ROF-
Foto: archiv DBRC, INUA, Dan Morgan

Chci se stát členem

* Povinné údaje, které je nutné vyplnit.

Napište nám

KHSA - Klub Historických Sportovních Automobilů

Na Příkopě 797
75501 Vsetín
IČ: 018 79 006